8 Mayıs 2007 Salı

TERME’NİN KENARINDA AVRUPA’NIN ORTASINDA BİR OKUL


TERME’NİN KENARINDA AVRUPA’NIN ORTASINDA BİR OKUL

Avrupa Birliği Eğitim programları Comenius projesi kapsamında 07.05.2007 -11.05.2007 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Targovishte şehrinin Ivan Vazov İlköğretim okulu Terme Yenimahalle İlköğretim Okuluna çalışma ziyaretinde bulunuyor.
Sadece Termede değil Samsun bölgesinde de AB eğitim projelerinde 3 öncü okuldan birisi olan Yenimahalle İlköğretim Okulu bölgemizi Avrupa’da gururla temsil ediyor.
Çalışma ziyaretine 4 öğretmen (Bayan Cremelita BONEVA, Bayan İvanka POMAKOVA, Bayan Mariana DESKOVA ve Bay Stanimr KOLEV ) ve 3 öğrencisi ile katılan Ivan Vazov İlköğretim Okulu mensuplarının gördükleri muhteşem karşılama töreninden etkilendikleri gözlerden kaçmadı.
Bu konuda gazetemize açıklamalarda bulunan Bulgaristan proje koordinatörü Bayan Cremelita BONEVA çalışma ziyaretindeki hedeflerinin en büyüğünün AB ruhu çerçevesinde ortak kültüre sahip ülkelerin işbirliğini eğitim sayesinde artırmak olduğunu ifade etti.
Ayrıca gazetemize açıklamalarda bulunan Yenimahalle İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Olcay PARLAK bu ziyaretin 2006 Kasım ayında Bulgaristan’da yaptıkları çalışma ziyaretinin devamı niteliğinde olduğunu; Polonya ve Bulgaristan’daki ziyaretlerden sonra Terme’mizde yapılan bu çalışmaların da verimli geçtiğini, gelecekte ülkemizin her alanda gelişimine katkıda bulunacağını, bu eğitim projelerinin ülkemizin AB yolundaki kilometre taşlarından biri olduğunu; ayrıca gelecek kasım ayında AB eğitim fonlarının katkısıyla yaklaşık 10 kişilik grup ile Hollanda’ya bir çalışma ziyaretinde bulunacaklarını ifade etti.
Projelerinin temeli ortak tarih, kültür, gelenek, yabancı dil ve öğretim metotları olan öğrencilerin karşılıklı etkileşimini hedefleyen ve Terme’mizi Avrupa’ya tanıtan Yenimahalle İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.