19 Mart 2007 Pazartesi

COMENİUS 1 PROJESİ İÇİN SON GÜNLER !!!


öĞRETMEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE !!!


Değerli arkadaşlar ! COMENİUS I AB proje başvuruları 30 Mart 2007 tarihinde bitiyor. Bu nedenle katılmak isteyen arkadaşlarımızın panomuzdaki ve Kırmızı resmi yazılar dosyasındaki soruları cevaplandırarak 23 Mart 2007 tarihine kadar idareye teslimi önemle duyurulur.


Ayrıca 19 Mart 2007 tarihinde saat 20:30 da MSN de (internet) diğer ülke ortak okulları ile toplantımız vardır. adresi = parlakolcay@msn.com

Bütün arkadaşlar davetlidir.

Önemle duyurulur.

Olcay PARLAK

16 Mart 2007 Cuma

“BEYAZ BAYRAK” I HAKEDİYORUZ !!!




Temizliğin Simgesi Yenimahalle İ.Ö. Okulu İnanılmazı Başarıyor.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilecek projede okulumuz ilçemizdeki “Beyaz Bayrak” ödülünün en büyük adayıdır.

“Beyaz Bayrak” projesi çerçevesinde 15 Mart 2007 tarihinde okulumuzda incelemelerde bulunan Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri , İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah YANGÖZ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özer ERSOY ‘ un okulumuzdaki çalışmalardan , özellikle çevre düzenleme çalışmalarından etkilendikleri gözlerden kaçmadı.

Özellikle minik, sevimli ve örnek anaokulu öğrencilerimiz karşısında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri duygulu anlar yaşadılar.

Görüşlerini dile getiren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah YANGÖZ, özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüzün okulumuzu çok yakından takip ettiklerini, Samsunumuzu Avrupa da temsil eden 3 okuldan birisi olduğunu, bu konuda öncü bir anlayışa sahip olan Okul Müdürü Ekrem BAŞ ve İngilizce Öğretmeni Olcay PARLAK’ a katkılarından dolayı takdir ve teşekkür ettiklerini , elbette AB proje çalışmalarının İl Milli Eğitim- İlçe Milli Eğitim-Okul koordinasyonu ile gerçekleştiğini bu çalışmalarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün fedakar çalışmalarının da kesinlikle unutulmadığını ifade etti.

Ayrıca Comenius I Proje ekibi adına görüşlerini dile getiren Matematik Öğretmeni Lale ALIŞIR, bu çalışmaların ülkemizin tanıtımı ve gelecek nesiller için gerçekleştirildiğini, bu şekilde takdir görmenin verilebilecek belge ve ödüllerden daha önemli olduğunun altını çizdi.

9 Mart 2007 Cuma

ENGLİSH EXAMS İN YENİMAHALLE

Dear Readers and Students , the first english exams have finished for this term !


Değerli Okuyucular ve öğrenciler 2. dönem 1. yazılı sınavlarımızı sonunda tamamladık. Geçmiş yıllara oranla yüksek bir başarı grafi gösteren sınavlar, öğrenci ve velilerimiz için sevindirici oldu. Öğrencilerimizin bu gayretlerini kutluyor ve başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz. Sonuçları en kısa zamanda burada yayınlayacağımızı şimdiden duyurabiliriz.


Olcay PARLAK

YENİMAHALLE İLKÖĞRETİM KENDİSİYLE YARIŞIYOR

Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır


Yapılacak olan bilgi yarışması için toplanan , sadece Yenimahallenin değil tüm yöremizin dinamik Öğretmen Kadrosu haklı tespit ve değerlendirmelerde bulundu.


Ortaya çıkan sonuç bizleri şaşırtmadı. Bu senede tek rakibimiz kendimiz olacağız.

Bu gibi yarışmaların bizler için (öğretmen ve öğrenciler) hedefe ulaşmak yolunda amaç değil sadece ufak bir araç fakat yarınlar için büyük mesafe taşlarından birisi olduğu özellikle değerli Türkçe öğretmenleri ve Beden Eğt. öğretmeni tarafından dile getirildi.


Ayrıca sitemize görüşlerini anlatan Okul Müdürümüz Sayın Ekrem BAŞ konu ile ilgili şunları ifade etti: " Öğretmenlerim ve öğrencilerimdeki bu potansiyeli gördükçe duygulanıyorum. Güzel yarınların bizleri beklediğinden hiç şüphem yok. İşte karşınızda Atatürk Öğretmenleri ve Gençliği. Bizdeki bu istek önümüzdeki bütün engeller ile mücadele etmemizi sağlayacaktır. "


Site yönetimi olarak değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyor, Sayın Müdürümüze bu duygu yüklü söyleşisi için teşekkür ediyoruz.